به گزارش خبرگزاری مهر، در این همایش مهدی غضنفری ریاست کل سازمان توسعه تجارت ایران، معاونان سازمان توسعه تجارت ایران، مهمانانی از شرکت "جترو" ژاپن ، اساتید دانشگاهها، مدیران بازرگانی خارجی استانها، کارشناسان، تولید کنندگان و صادرکنندگان نمونه استانهای سراسر کشور حضور داشتند.
عزیز گسیلی سرپرست دفتر طراحی و ترویج امور بسته بندی سازمان توسعه تجارت ایران و دبیر علمی این همایش طی سخنانی هدف از برپایی این سمینار را ترویج فرهنگ بسته بندی در کشور و رسیدن به یک حد مطلوب در بسته بندی کالاهای ایرانی بیان کرد و اظهار داشت: به همین منظور تا به حال چهار کارگاه آموزشی بسته بندی میگو و محصولات کشاورزی در مراکز استانهای هرمزگان، فارس، مازندران و سیستان و بلوچستان به همت سازمان توسعه تجارت ایران برگزار گردید و در این کلاس ها فرهنگ سازی برای ایجاد یک بستر مناسب جهت بسته بندی شکیل، مقرون به صرفه و مورد پسند مصرف کنندگان خارجی آموزش داده شد.
وی افزود: با فراخوان برای این گردهمایی 55 مقاله علمی و تحقیقاتی با محوریت بسته بندی توسط اساتید و صاحب نظران به دبیرخانه سمینار ارائه شده که 25 مقاله مورد تایید اعضای هیئت علمی سمینار قرار گرفت و به صورت کتابچه خلاصه مقالات در سمینار پخش شده است.
وی بسته بندی خلاق در توسعه بازار، نقش بسته بندی در تحول بازار، بسته بندی برای دنیای امروز و دنیای فردا، مدیریت بسته بندی در بازاریابی جهانی، تاثیر بسته بندی در هویت کالا، تکنولوژی بسته و تاثیرات آن در تجارت، ملاحظات زیست محیطی بسته بندی و الزامات قانونی بسته بندی درجهان را از دیگر محورهای این همایش برشمرد.
مهدی غضنفری ریاست کل سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این سمینار گفت: امیدوارم بحث هایی که در این قبیل سمینارها مطرح می شود در حد حرف باقی نماند و انشاءالله سال آینده که سمینار بعدی برگزار خواهد شد نتیجه این سمینار و پیامدهای آن را لمس کنیم. در غیر این صورت وقت مان را تلف کرده ایم.
غضنفری خاطرنشان ساخت : بسته بندی در عرضه تولیدات داخلی اهمیت فراوانی دارد و مسئولان را موظف می کند تا نسبت به بسته بندی مناسب برای ایجاد رفاه و یک زندگی سعادتمند برای آحاد جامعه اقدام نمایند.
وی ادامه داد: بسته بندی با خریدار ارتباط برقرار می کند، کالا را نمایش می دهد، سودمندی کالا را بیان می نماید و قابلیت رقابت با سایر کالاها را فراهم می آورد.
ریاست کل سازمان توسعه تجارت ایران در بخش دیگری از سخنان خود به چالش های بسته بندی محصولات کشاورزی در ایران اشاره کرد و گفت: این چالشها سالانه میلیارد ها دلار زیان به محصولات کشاورزی ایران وارد می کند.
وی فله فروشی کالا را یکی از مشکلات صادرات ایران بیان کرد و اظهار داشت: ترویج بسته بندی ضمن افزایش درآمد ارزی کشور، شغل ، خلاقیت، ابتکار و ... ایجاد می کند.
وی گفت: هوشمند سازی بسته بندی راه میان بری است که دست اندرکاران ما می توانند با استفاده از ابزارهای جدید به صادرات غیر نفتی جهت بدهند.
غضنفری اظهار داشت: در آیین نامه کمک های صادراتی سازمان توسعه تجارت ایران مقرر گردیده تا بخشی از هزینه های بسته بندی آن دسته از کالاهای صادراتی که با بسته بندی شکیل و در اندازه های کوچک صادر می شود، یک درصد جایزه صادراتی به آنها بیشتر تعلق بگیرد.
وی افزود: چنانچه صادرکنندگان، میگوی را در بسته بندی 500 گرمی، زعفران را در بسته 30 گرمی، خشکبار را در بسته های یک کیلوگرمی، حبوبات در بسته یک کیلوگرمی ، گیاهان دارویی را در بسته های 200گرمی و ... صادر نمایند، یک درصد جایزه صادراتی بیشتر دریافت خواهند کرد.
وی اضافه کرد: سازمان توسعه تجارت ایران در صدد است تا برای توسعه صادرات غیرنفتی، تسهیلاتی در نظر بگیرد تا این بخش از صادرات غیر نفتی درآینده رونق بگیرد.
نظر شما